Lourdes

Waar

Waarom we onszelf Chiro Lourdes noemen? Wel, omdat we gesitueerd zijn in de nabijheid van de toch wel vrij bekende "Grot van Lourdes", alwaar er in het verleden allerhande mirakels zich hebben voltrokken. Niet ver van deze heilige plaats, vinden er elke zondagmiddag activiteiten plaats op onze terreinen aan de Simone Duboisstraat 100, 9041 Oostakker. (vanaf januari 2023 veranderde de adresgegevens van Chiro Lourdes jongens voorheen 'Eksaardserijweg 25’)

Wanneer

De Chirozondag begint elke zondag om 14 uur stipt met de opening, dus het is raadzaam om reeds daarvoor al aanwezig te zijn. 

Je bent al welkom op onze terreinen vanaf 13u30

 

Het einde van de activiteiten is per afdeling geregeld: 

 

Pinkels en Speelclub: 17u30

Rakkers: 18u

Toppers: 18u30

Kerels en Aspiranten: 19u

Extra informatie

Inschrijven

Iedereen tussen de 6 en 18 jaar is welkom om samen met ons onvergetelijke zondagen te beleven! 

Inschrijven doe je via: 

----------------

https://chiro-lourdes-jongens.stamhoofd.be

----------------

Het inschrijvingsgeld bestaat uit 2 delen lidgeld (€ 30) per jaar + 4-uurgeld (€ 25)  per halfjaar, dankzij het lidgeld ben je volledig verzekerd bij Chiro Nationaal. Je kunt dan een drietal keer komen 'proberen' alvorens we je verplichten om het lidgeld te betalen.

  • Het inschrijfgeld 'verhoogd' met € 25 voor 4-uur (in semester 1). Na feedback van ouders en om het voor ons administratief makkelijker te maken vragen we € 25 extra, dit om voor het eerste semester iedere zondag 1 koek en 1 drankje naar keuze te krijgen. In januari wordt dit nieuwe systeem geëvalueerd. Als dit goed gaat, zal dan de resterende € 25 voor het 2de semester worden gevraagd.

Chiro voor iedereen! Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen! Daarom werkt Chiro Lourdes Jongens met een sociaal tarief. Hierbij willen we ervoor zorgen dat iedereen een eerlijke kans krijgt om lid te worden van de Chiro en leuke activiteiten kan beleven waaronder ook meegaan op weekend en kamp. 

  • Standaardtarief: inschrijvingsgeld (€ 30) + 4-uurgeld (€ 25) = € 55 totaal
  • Sociaal tarief (1/2 v.d. prijs): inschrijfgeld (€ 15) + 4-uurgeld (€ 12,5) = € 27,5 totaal
  • Wil je graag ietsje meer betalen om zo de chiro betaalbaar te houden voor iedereen? Dan kan je jouw steentje bijdragen door een solidariteitstarief te betalen. Dit kan door het lidgeld met een vrije bijdrage te verhogen, Uiteraard is dit geen verplichting.

Heb je vragen, neem gerust contact op met de Volwassen Begeleidster Anne Bunneghem 0497/433.039 of anne@chirolourdes.be.

 

De opening

We vatten de activiteiten aan na de groepsopening. Hierbij gaan we in formatie staan, linkervoet vooruit en handen op de rug, waarna er vervolgens de inspectie volgt, afdelingskreten, een openingsgebed, voorstelling van de activiteiten per afdeling, mededelingen met ten slotte de groepskreet "Chiro... Leeft!". Vanaf de rakkers is het dragen van het chiro-uniform verplicht. Deze bestaat uit een hemd en een broek. Je kan deze nieuw kopen op de website van de banier: https://www.debanier.be/chiro/kleren.html Of via het tweedehandssysteem van onze Chiro.

 

Het vieruurtje

Rond 16 uur worden de activiteiten even onderbroken, want dan is het tijd voor het 'Vieruurtje'. Immers, door actief te wezen krijgt men honger en dorst. En die is er om gestild te worden. Je 'krijgt' een drankje  (cola, limonade, fruitsap, ice-tea...), en een koek (Mars, Leo, Snickers, ...). 

Je hoeft géén cash geld mee te nemen, het 4-uurgeld werd immers reeds betaald bij het inschrijven!

 

Bivak

Het bivak is hét hoogtepunt van het chirojaar! Echter zijn we wel van principe dat enkel onze 'trouwe' chiroleden mee mogen op dit kamp en we bijgevolg een minimale aanwezigheid verwachten van de leden doorheen het jaar. Indien je maar één of twee keer komt naar de chiro is het niet mogelijk om mee te gaan op dit onvergetelijke kamp! 

Regelmatig naar de chiro komen is dus de boodschap!

 

Attest mutualiteit

Er zijn enkele ziekenfondsen die een deel van je kamp – of lidgeld terugbetalen. Hoeveel de terugbetaling bedraagt, hangt af van ziekenfonds . Voor de tegemoetkoming moet je het bewijs van deelname aan een jeugdwerkinitiatief ingevuld aan je mutualiteit bezorgen. Zo een bewijs kan je verkrijgen door een mail te sturen naar onze VB: Anne via anne@chirolourdes.be

 

Onze Proost & Volwassen Begeleiders

Om ons te begeleiden bij allerhande zaken (administratie, financiën, klusjes ...), worden wij bijgestaan door onze proost, Norbert, en door onze Volwassen Begeleidster (oftewel VB) Anne.

Indien er vragen, suggesties, ideeën of opmerkingen zijn omtrent iets dat gebeurd is op de chiro, zouden we willen vragen om in eerste instantie de betrokken leiding te contacteren. Voor de meer algemene, dringende of financiële vragen, kan je onze VB contacteren. De gegevens kan je vinden op de contact pagina.